dijous, 9 de febrer del 2012

"El tiempo entre costuras" de María Dueñas

Després d'una època agitada, m'ha arribat un moment de pau i l'he aprofitat per fer allò que tant m'agrada, llegir. He devorat un gran i fascinant llibre, El tiempo entre costuras de la María Dueñas.

El tiempo entre costuras és un llibre que combina novel·la amb fets reals i personatges històrics d'un temps entre guerres a l'Espanya de mitjans del s. XX.

A través de l'apassionant vida, plena d'emocions i desconcerts, de la Sira, la protagonista, presenciem la reconstrucció d'uns dels períodes més foscos de la història espanyola.

Detalladament, entre costures, patrons, puntades, fils...se succeeix una aventura captivant que ens atrapa i ens porta des de Madrid a Tetuan, a Tànger o a Lisboa, dels carrers a la intimitat de cases senzilles, a grans salons, a festes glamuroses i a hotels imponents,... i on el glamur, les traïcions i conspiracions polítiques i les dubtoses missions dels serveis secrets es fonen amb la força de l'amor.

Amb una hàbil narrativa, Dueñas aconsegueix que la protagonista se'ns faci entranyable i condimenta la novel·la amb un adients personatges secundaris que aporten frescor al relat, alguns d'aquests reals i desconeguts per la majoria.

És una història d'amor, d'espionatge, de creixement d'una dona que viu una època difícil.

Un llibre amè, per perdre't-hi. Jo ho he fet al costat de la meva filla. Deliciosos moments.

M. Dueñas ens acosta a personatges reals com Juan Luis Beigbeder (1er. ministre d'exterior del Govern de Franco), Rosalinda Fox (aristòcrata intrèpida i amant de J. L. Beigbeder)... entre d'altres, i anomena també, per mi fins ara desconegut, a Mariano Fortuny (dissenyador, fotògraf, pintor, escenògraf i il·luminador) creador del vestit Delphos (mític vestit que recrea la protagonista).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada