dissabte, 5 de maig del 2018

"Teoria King Kong" de Virginie Despentes


“Teoria King Kong” de Virginie Despentes (2007) és un manifest feminista que parteix de la sospita que la igualtat promesa per les democràcies capitalistes no oferirà res a les lletges, les velles, les camioneres, les mal follades, les infollables, les histèriques, les tarades i totes aquelles que no encaixen en l’ideal de tia bona.

Despentes escriu, sense embuts, des del no-parlar-més-en-veu-baixa. Convoca al compromís per la lluita contra l’opressió i a la demanda d’alguns drets per algunes dones en un democràcia que reconeix cada cop més degradada.

Prostitució. Violació. Repressió del desig. Maternitat. Pornografia. Precarietat i desvalorització (en tots els sentits) de les dones. Dominació capitalista.  

“Teoria King Kong“ demana desobeir missatges disciplinadors sobre els femicidis, les violacions...És una declaració provocadora davant la violència masclista.

Virgínie Despentes crida amb ràbia com a resposta a la violència, a l’opressió i a la discriminació amb un missatge contundent: cal dinamitar-ho tot!

“[...] Després de la violació, l’única actitud tolerada és la violència contra una mateixa. Engreixar-se vint quilos, per exemple. Sortir del mercat sexual perquè ens han espatllat, negar el nostre desig [...].

1 comentari:

  1. Llegit! Un document dur i que parla sense embuts, i ja ens va bé llegir aquestes coses de tant en tant, també als homes com el meu cas, perquè hem d'entendre el pa que s'hi dóna.

    ResponElimina